Armani och Milanos poliser

Som många andra tillbringar jag en hel del kvällar i tv-soffan, särskilt nu då det varit en pandemi och det inte gått att vara ute och roa sig i samma utsträckning. Som tur har så har jag haft min granne som sällskap och hon har precis fått ett ny tjänst efter att ha sökt lediga jobb läkare. Favoriterna är sjukhusserier, men det blir en hel del polisserier också. Det är inte direkt en studie i haute couture i någon av dessa genrer och skulle jag tvingas välja mellan sjukhuskläder eller polisuniform så måste det ändå bli polisuniformen som vinner. Sjukhuskläder, ser bara ut som söndertvättade stora sjok utan passform. Svenska polisers uniformer skulle jag till och med kunna säga är helt ok. Apropå polisuniformer, har ni hört att polisen i Milano bär uniformer designade av Giorgio Armani? När man skulle ta fram en ny uniform för patrullerande poliser i staden under tidigt 1980-tal så anlitade man den då (ganska) unga designern Giorgio Armani för uppdraget. Ett spännande koncept och bra reklam för italienskt mode. En deckare som utspelar sig i Milano kanske skulle vara nåt?

Stora katedralen i Milano

Leave a Reply

Your email address will not be published.